Comunicat conjunt d'Ab Origine i Mazarelos - Ab Origine Magazine

Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
debat
efemerides
numeros
destripant
curiositats
vides_paralleles
histories_esport
reaccions_medievals
ressenya
origens
popup_theme
elementor_library
Filter by Categories
Actualitat
Anècdota
Article
Cròniques
Curiositats
Debats Historiogràfics
Deformant la història
Editorial
Entrevista
Número 0
Número 1
Número 10
Número 11
Número 12
Número 13
Número 14
Número 15
Número 16
Número 17
Número 18
Número 19
Número 2
Número 20
Número 21
Número 22
Número 23
Número 24: Especial relacions Catalunya-Espanya
Número 25
Número 26
Número 27
Número 28: Especial Desobediència Civil
Número 29
Número 3
Número 30
Número 31: 50 anys del maig del 68
Número 32
Número 33
Número 34
Número 35
Número 36
Número 36. Especial Primera Guerra Mundial
Número 37
Número 38
Número 39
Número 4
Número 40. Especial Guerra Civil
Número 41
Número 42
Número 43
Número 44
Número 45
Número 46
Número 47
Número 48
Número 49
Número 5
Número 6
Número 7
Número 8
Número 9
Ressenyes
Revistes
Sin categoría
Últimes novetats

Després d’uns primers contactes durant aquesta tardor, part dels equips de la revista digital de divulgació històrica en català Ab Origine i del projecte per la divulgació històrica en galego Mazarelos es reuniren per tal de compartir inquietuds dels seus respectius projectes i, finalment, ambdues organitzacions hem decidit col·laborar estratègicament d’ara endavant.

Mazarelos és un projecte per a la difusió històrica en galego. Va començar la seva activitat a la xarxa a principis de 2019. Des d’aquí, serveix com a plataforma on publiquen més d’una vintena de col·laboradors, des d’estudiants de grau fins a investigadors de diverses universitats i latituds. Com a complement de la seva activitat en línia, actualment es troben en procés de llançament de la Revista Mazarelos, un repte per dur al paper la difusió històrica rigorosa en galego

Durant la nostra reunió i posteriors contactes vam veure que Ab Origine i Mazarelos compartim orígens, objectius, metodologies i problemàtiques. Tot i les respectives particularitats, les nostres organitzacions es troben en un estat inicial de consolidació i millora qualitativa. És per això que, de mutu acord, acordem treballar en: 

  • Compartir creuadament els nostres continguts: estem treballant en adaptar i traduir articles i altres continguts del galego al català i viceversa. Volem que el treball dels nostres col·laboradors sigui llegit més enllà dels seus llocs originaris de publicació.
  • Publicitar-nos mútuament: pròximament publicarem publicitat permanent d’Ab Origine i Mazarelos als nostres respectius espais web. Així volem donar a conèixer els nostres projectes a Catalunya i Galiza. 
  • Realitzar entrevistes conjuntes: tot i començar la gestió per traduir i compartir entrevistes, estem treballant per realitzar entrevistes conjuntament sobre una mateixa temàtica a acadèmics i agents socials de Catalunya i Galiza. 
  • Traçar projectes conjunts: estem començant a plantejar diversos projectes en els quals treballar estratègicament a mitjà-llarg termini. Creiem que aquests ens ajudaran a consolidar les nostres iniciatives i millorar la nostra referencialitat. 

Aquesta relació tot just està començant i és per això pel que encara podem tardar una mica a començar a obtenir resultats. En conseqüència, demanem als nostres lectors i lectores que es mantinguin atents i atentes durant els mesos vinents, quan començarem a recollir els primers fruits d’aquesta col·laboració estratègica.

Moltes gràcies per la vostra confiança / Moitas grazas pola vosa confianza,

Equips editorials d’Ab Origine y Mazarelos

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of