Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
numeros
debat
efemerides
ressenya

L’Orde del Temple, també coneguda com l’Orde dels Pobres Cavallers de Crist i del Temple de Salomó, anomenada en llatí Pauperes Commilitones Christi Templique Salomonici, fou un dels ordes militars cristians de l’Edat Mitjana. Va ser fundat l’any 1118/1118 d.C. per Hugues de Payns amb l’objectiu de protegir les vides dels peregrins cristians que es dirigien a Jerusalem. Els seus membres, els cavallers templers, eren monjos guerrers que defensaven amb espases les seves idees religioses cristianes. Abillats amb armadures, es passejaven amb escuts i ensenyes blanques amb una gran creu vermella estampada. Eren els guerrers de la creu, els croats. Amb el temps, l’Orde va crear institucions de gestió econòmica que van ser precursores dels bancs actuals i va edificar moltes fortificacions i castells, bona mostra dels quals els trobem als Països Catalans. Al cap de dos segles de la seva creació, el divendres 13 d’octubre de 1307 es van detenir, torturar i executar els cavallers templers i així es posà fi a aquesta institució que va arribar a fer ombra al poder de l’Església i de grans reis i nobles.

Molay
Jacques de Molay va ser el darrer Gran Mestre de l’Orde del Temple. Font: vikipèdia.

El divendres ja és dia de funesta repercussió pels cristians, ja que va ser el dia en què va morir Jesucrist. Amb la violenta dissolució i execució de l’Orde del Temple, guanyà força la malastrugança del divendres 13. La superstició del nombre 13 es coneix com a triscaidecafòbia i, la superstició del divendres 13 es coneix específicament com a friggatriscaidecafòbia, ja que la deesa Frigga donà lloc al nom Friday («divendres», en anglès).

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>