
Vikings: de la saga a la pantalla
Sergi Valero Alejo
12 de Gener de 2021
ATENCIÓ: avís d’espòilers. El següent contingut conté espòilers de l’última temporada de la sèrie Vikings. A la cambra funerària de Maeshowe (illes Òrcades, Escòcia) podem llegir una inscripció rúnica del segle…
Romulus: la fundació de Roma entre la mitologia i la història
David Muñoz Cuadrillero
23 de Desembre de 2020
La sèrie, dirigida per Matteo Rovere, no és la primera producció audiovisual ni en llatí ni sobre la història de Roma, d’aquest director. En efecte, ja el 2019 va dirigir…
“Patria”, la sempiterna superficialitat en la narrativa del conflicte basc
Carles Caballero
1 de Desembre de 2020
Després d’uns quants mesos de retard a causa de la pandèmia de la Covid-19, per fi s’estrenava la sèrie Patria, basada en la novel·la homònima de l’escriptor Fernando Aramburu. Sota…
Blood of Zeus: Mitologia visceral
Marc Mendoza Sanahuja
27 de Novembre de 2020
El 27 d’octubre Netflix va llençar els vuit episodis de la primera temporada de la sèrie d’anime Blood of Zeus, creada per Charley i Vlas Parlapanides, que farà les delícies…
El Judici dels 7 de Chicago: quan la realitat supera la ficció
Martí Plà
8 de Novembre de 2020
La dècada dels ’60 va ser convulsa als Estats Units i a gairebé tot el món. Al país americà va començar amb la crisi dels míssils de Cuba el 1962…
Temps Moderns (1936): fàbriques i treballadors
Carlo Bertran Martínez
26 d'Octubre de 2020
«Temps moderns. Una història sobre la indústria, sobre l’emprenedoria personal – la croada de la humanitat en la recerca de la felicitat». Amb aquestes paraules s’obre la molt coneguda pel·lícula…
Una Edat Mitjana deformada a consciència: Monty Python
Marc Geli i Eulàlia Saguer
8 d'Octubre de 2020
Anglaterra. Any 932… o potser no. És molt difícil concretar o voler racionalitzar una obra dels Monty Phyton. El grup és l’autor d’alguns dels “sketches” i pel·lícules més famosos de…
La mort de Guillem
Marc Comerma Sánchez
3 d'Octubre de 2020
[Font de la portada: Fotograma de la pel·lícula La mort de Guillem. Font: Nació Digital – Carlos Laullón] Ahir es va estrenar simultàniament a Catalunya, València i a les Illes…
Nixon, justiciers i extraterrestres a Nova York: Watchmen
Marc Geli Taberner
20 de Setembre de 2020
[Imatge de la portada: Adaptació cinematogràfica de Watchmen. Font: SER-DC Comics] Justiciers emmascarats pels carrers de Nova York, un superhome de color blau que és un déu, uns Estats Units…
Morir al Japó vençut: «La tomba de les lluernes»
Marc Geli Taberner
2 de Setembre de 2020
“El 21 de setembre de 1945, vaig morir”. Amb aquesta frase s’estrenà el 16 d’abril de 1988 la pel·lícula d’animació La tomba de les lluernes. Avui dia aquesta obra és…
«La línea invisible» i el monopoli del discurs
Carles Caballero
9 de Juliol de 2020
[ETA ha format part intensament del panorama polític basc de les darreres dècades. El seu naixement i, sobretot, la seva permanència son resultat d’un greu conflicte nacional latent des de…
Assumir que els republicans també compren sabatilles o quedar-se fora de l’NBA: una història de basquetbol i política
Marc Compte Garcia
2 de Juny de 2020
Drogues, apostes i trompades provocades per defenses agressives són només algunes de les polèmiques que s’han reobert amb l’emissió a Netflix del documental The Last Dance (Jason Hehir, 2020) centrat…
La Conquesta de Constantinoble. Rise of Empires: Ottoman
Sergio Plana García
29 de Maig de 2020
Imatge de portada: Pòster de la sèrie Rise of Empires: Ottoman (Font: Netflix). Imatge utilitzada per la crítica històrica de la sèrie i sense beneficis comercials. És necessari confessar que…
0
0
vote
Article Rating