Bon dia a tots i totes! Avui és diumenge i toca una ració més de Deformant la Història. Però avui no ens dedicarem a criticar aquesta pel·lícula o l’altre. Avui us venim a recomenar una joia televisiva dels nostres temps que està passant deseparcebuda a casa nostre: la minisiere de la BBC “The Wolf Hall”:

Wolf Hall 2

The Wolf Hall és una adaptació de les novel·les de Hillary Mantel homònimes (2009) i ens narra la història de Thomas Cromwell (interpretat per Mark Rylance), un noi de la baixa societat que fugint de casa de ben petit va viatjar pel món fins convertir-se en banquer i esdevindre el primer i més important conseller de Enric VIII. La història comença quan Enric VIII vol declarar nul el seu matrimoni amb Catarina d’Aragó per casar-se amb Anna Bolena i poder tenir un descedent mascle per assegurar el tro a la seva dinastia.

Durant sis capítols de una hora cada un anem veient com es desenvolupa la trama on van apareixen personatges històrics com Thomas More o el cardenal Wolsey magníficament recreats i millor interpretats. Cada personatge és una maravella i una oda a l’ofici entre els quals destaquem a Mark Rylance, Damian Lewis coma Entic VIII (on l’hem vist abans a Homeland), Thomas Brodie-Sangster com a Rafe Sadler (sí, el Jojen Reed de Game of Thrones i el nen de Love Actually), Claire Foy com a Anna Bolena, Bernard Hill com a duc de Norflod (més conegut com a el rei Theoden de Lord Of The Rings) o Anton Lesser com a Thomas More. Els personatges estan tant aconseguits que ens sembla estar veient els seus retrats del segle XVI portats a la vida.

Wolf Hall 3

Aquesta minisèrie no s’ha grabat en cap estudi ni plató, tots els escenaris on passa la trama són llocs reals i originals de l’època i els vestits i el mobiliari són recreacions quasi perfectes de l’època. A més el tractament de la il·luminació és genial, aprofitant al màxim la llum natural de l’entorn i a la nit la llum de les espelmes, llums d’oli o focs de llenya.

Wolf Hall 1

El guió és boníssim pero dens, requereix una gran concentració i atenció a tots els detalls per seguir bé la trama i adonar-se de totes les subtlieses verbals que intercanvien els personatges creant un ambient fidelíssim a l’època i a la situació i creant una atmòsfera de tensió sense necessitat d’acció o violència en cap moment. Les intrigues polítiques o com es barrejen política, societat i religió és un regal per l’espectador.

Des de Ab Origine us recomanem moltíssim aquesta joia de la BBC anomenada Wolf Hall i us animem a donar-li una oportunitat en especial si:

a) Us agraden les sèries/pel·lícules d’època amb molta intriga i subtileses

b) Us agrada veure contingut de qualitat poc corrent i amb una direcció i detalls tècnics molt per sobre del que ens tenen acostumats.

No us oblideu de dir-nos què us ha semblat l’aportació d’avui i aquelles o aquelles que ja l’hagueu vist la vostre opinió de Wolf Hall o si us hem despertat algun interès en veure-la!