Wolf Hall - Ab Origine Magazine

Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
debat
efemerides
numeros
destripant
curiositats
vides_paralleles
histories_esport
reaccions_medievals
ressenya
origens
popup_theme
elementor_library
Filter by Categories
Actualitat
Anècdota
Article
Cròniques
Curiositats
Debats Historiogràfics
Deformant la història
Editorial
Entrevista
Número 0
Número 1
Número 10
Número 11
Número 12
Número 13
Número 14
Número 15
Número 16
Número 17
Número 18
Número 19
Número 2
Número 20
Número 21
Número 22
Número 23
Número 24: Especial relacions Catalunya-Espanya
Número 25
Número 26
Número 27
Número 28: Especial Desobediència Civil
Número 29
Número 3
Número 30
Número 31: 50 anys del maig del 68
Número 32
Número 33
Número 34
Número 35
Número 36
Número 36. Especial Primera Guerra Mundial
Número 37
Número 38
Número 39
Número 4
Número 40. Especial Guerra Civil
Número 41
Número 42
Número 43
Número 44
Número 45
Número 46
Número 47
Número 48
Número 49
Número 5
Número 50
Número 51
Número 52
Número 6
Número 7
Número 8
Número 9
Ressenyes
Revistes
Sin categoría
Últimes novetats

Bon dia a tots i totes! Avui és diumenge i toca una ració més de Deformant la Història. Però avui no ens dedicarem a criticar aquesta pel·lícula o l’altre. Avui us venim a recomenar una joia televisiva dels nostres temps que està passant deseparcebuda a casa nostre: la minisiere de la BBC “The Wolf Hall”:

Wolf Hall 2

The Wolf Hall és una adaptació de les novel·les de Hillary Mantel homònimes (2009) i ens narra la història de Thomas Cromwell (interpretat per Mark Rylance), un noi de la baixa societat que fugint de casa de ben petit va viatjar pel món fins convertir-se en banquer i esdevindre el primer i més important conseller de Enric VIII. La història comença quan Enric VIII vol declarar nul el seu matrimoni amb Catarina d’Aragó per casar-se amb Anna Bolena i poder tenir un descedent mascle per assegurar el tro a la seva dinastia.

Durant sis capítols de una hora cada un anem veient com es desenvolupa la trama on van apareixen personatges històrics com Thomas More o el cardenal Wolsey magníficament recreats i millor interpretats. Cada personatge és una maravella i una oda a l’ofici entre els quals destaquem a Mark Rylance, Damian Lewis coma Entic VIII (on l’hem vist abans a Homeland), Thomas Brodie-Sangster com a Rafe Sadler (sí, el Jojen Reed de Game of Thrones i el nen de Love Actually), Claire Foy com a Anna Bolena, Bernard Hill com a duc de Norflod (més conegut com a el rei Theoden de Lord Of The Rings) o Anton Lesser com a Thomas More. Els personatges estan tant aconseguits que ens sembla estar veient els seus retrats del segle XVI portats a la vida.

Wolf Hall 3

Aquesta minisèrie no s’ha grabat en cap estudi ni plató, tots els escenaris on passa la trama són llocs reals i originals de l’època i els vestits i el mobiliari són recreacions quasi perfectes de l’època. A més el tractament de la il·luminació és genial, aprofitant al màxim la llum natural de l’entorn i a la nit la llum de les espelmes, llums d’oli o focs de llenya.

Wolf Hall 1

El guió és boníssim pero dens, requereix una gran concentració i atenció a tots els detalls per seguir bé la trama i adonar-se de totes les subtlieses verbals que intercanvien els personatges creant un ambient fidelíssim a l’època i a la situació i creant una atmòsfera de tensió sense necessitat d’acció o violència en cap moment. Les intrigues polítiques o com es barrejen política, societat i religió és un regal per l’espectador.

Des de Ab Origine us recomanem moltíssim aquesta joia de la BBC anomenada Wolf Hall i us animem a donar-li una oportunitat en especial si:

a) Us agraden les sèries/pel·lícules d’època amb molta intriga i subtileses

b) Us agrada veure contingut de qualitat poc corrent i amb una direcció i detalls tècnics molt per sobre del que ens tenen acostumats.

No us oblideu de dir-nos què us ha semblat l’aportació d’avui i aquelles o aquelles que ja l’hagueu vist la vostre opinió de Wolf Hall o si us hem despertat algun interès en veure-la!

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>