Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Emma Baudais
Emma Baudais Col·laboradora
Sergi Valero Alejo
Sergi Valero Alejo Col·laborador

Últimes novetats

2019-11-03, Equip Ab Origine
Després d’uns primers contactes durant aquesta tardor, part dels equips de la revista digital de divulgació històrica en català Ab Origine i del projecte per la divulgació històrica en galego Mazarelos es reuniren per tal de compartir inquietuds dels seus respectius projectes i, finalment, ambdues organitzacions hem decidit col·laborar estratègicament d’ara endavant.
2019-11-03, Enric Ortega i Gonzàlez
es tropes d’Adolf Hitler van dur a terme nombroses invasions i batalles amb una resistència física inhumana. Alguns exemples en són la ràpida ocupació de Polònia, la batalla de França -que es va iniciar amb la invasió per part de la Wehrmacht, és a dir, les forces armades nazis-, la de Bèlgica, Holanda, Luxemburg i França el 10 de maig de 1940.
2019-10-29, Enric Ortega i Gonzàlez
2019-05-21, Albert Gobern i Canals
2019-07-31, Guillem Garcia Solé
Aquestes últimes dues dècades el còmic i l’animació japonesa estan trencant barreres sociodemogràfiques de consum cultural que a priori semblaven inconcebibles a Occident. Podríem dir que en tan sols 20 anys hem passat de l’estigmatització d’aquest producte i dels seus consumidors/ores a una relativa normalització social on, qui més qui menys, n’ha llegit, vist i gaudit algun.
2019-10-15, Equip Ab Origine
En un món on la “llibertat”, la “igualtat” i la “fraternitat” van decaient, recuperar el pensament d’aquells democràtes que ja advertien a finals del segle XVIII dels perills que implicaven una classe política professional o una societat econòmicament desigual per a qualsevol país que es vulgui dir “democràtic”, hauria de ser una tasca urgent i emancipadora.
2019-10-31, Sergio Plana García
’any 1959 veia la seva publicació el llibre La Espada del Islam, escrit per Robert Payne el qual he tingut ocasió de llegir i ressenyar en ocasió de la seva recent reedició a càrrec de l’editorial Ático de los Libros. Si bé no es tracta d’un text recent, aquesta reedició ens permet revisitar una obra ja clàssica i evocadora, una panoràmica que recorre catorze segles d’història del món islàmic, no exempta d’interès per diverses raons que tractarem de desenvolupar a continuació.
2019-10-09, Andrea Florit Goñalons
2019-10-03, Víctor Fernández Martínez
2019-07-24, Víctor Fernández Martínez