Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Emma Baudais
Emma Baudais Col·laboradora
Sergi Valero Alejo
Sergi Valero Alejo Col·laborador

Últimes novetats

2019-09-20, Marcel Vivet
Durant el primer terç del segle XX a Catalunya, diverses tendències polítiques dissidents del règim monàrquic espanyol prenien forma i maduraven en forma d’organitzacions i partits. Són ben conegudes les organitzacions sindicals ...
2019-07-31, Guillem Garcia Solé
Aquestes últimes dues dècades el còmic i l’animació japonesa estan trencant barreres sociodemogràfiques de consum cultural que a priori semblaven inconcebibles a Occident. Podríem dir que en tan sols 20 anys hem passat de l’estigmatització d’aquest producte i dels seus consumidors/ores a una relativa normalització social on, qui més qui menys, n’ha llegit, vist i gaudit algun.
2019-07-24, Víctor Fernández Martínez
Robert Paxton, nascut a la localitat nord-americana de Lexington (Virginia) el 1932, és un dels màxims exponents de la historiografia mundial en l’anàlisi dels orígens i evolució del feixisme. Algunes de les seves principals obres –certament les més polèmiques- s’han centrat en l’estudi del col·laboracionisme francès amb l’Alemanya nacional-socialista. Alguns dels títols de Robert Paxton més notables sobre les polítiques i adhesió al feixisme al país gal són: Parades & Politics at Vichy: The French Officer Corps Under Marshall Pétain (1966), ​ Vichy France: Old Guard and New Order, 1940-1944 (1972).