Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Últimes novetats

2019-11-12, Xavier López Soler
1940, devastació absoluta, el país acabava de sortir d’una Guerra Civil que havia durat tres anys, i que havia deixat tot el territori espanyol en una situació precària. El primer d’abril d’aquell any s’aprova el decret de construcció del Valle de los Caídos, publicat al BOE l’endemà i que disposava que s’alcés una basílica, un monestir i una caserna de joventuts a la finca coneguda com a Cuelgamuros, situada a Guadarrama (El Escorial) ...
2019-11-03, Enric Ortega i Gonzàlez
es tropes d’Adolf Hitler van dur a terme nombroses invasions i batalles amb una resistència física inhumana. Alguns exemples en són la ràpida ocupació de Polònia, la batalla de França -que es va iniciar amb la invasió per part de la Wehrmacht, és a dir, les forces armades nazis-, la de Bèlgica, Holanda, Luxemburg i França el 10 de maig de 1940.
2019-11-12, Marc Geli Taberner
Mentre George Walker Bush, el quaranta-tresè president dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha d’amagar-se a Sarasota (Florida), el seu vicepresident, Richard, “Dick”, Cheney (1941) està al capdavant del país, gestionant els atemptats de les Torres Bessones de Nova York. No és únicament la primera escena de Vice (subtitulada en castellà com a El vicio del poder), sinó també la realitat d’aquell onze de setembre de 2001 i que acabaria canviant el món.
2019-10-15, Equip Ab Origine
En un món on la “llibertat”, la “igualtat” i la “fraternitat” van decaient, recuperar el pensament d’aquells democràtes que ja advertien a finals del segle XVIII dels perills que implicaven una classe política professional o una societat econòmicament desigual per a qualsevol país que es vulgui dir “democràtic”, hauria de ser una tasca urgent i emancipadora.
2019-10-31, Sergio Plana García
’any 1959 veia la seva publicació el llibre La Espada del Islam, escrit per Robert Payne el qual he tingut ocasió de llegir i ressenyar en ocasió de la seva recent reedició a càrrec de l’editorial Ático de los Libros. Si bé no es tracta d’un text recent, aquesta reedició ens permet revisitar una obra ja clàssica i evocadora, una panoràmica que recorre catorze segles d’història del món islàmic, no exempta d’interès per diverses raons que tractarem de desenvolupar a continuació.
2019-10-09, Andrea Florit Goñalons
2019-10-03, Víctor Fernández Martínez
2019-07-24, Víctor Fernández Martínez