Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
numeros
debat
efemerides
ressenya

El 2015 un grup d’estudiants acabats de graduar varen entomar el repte d’iniciar un projecte de difusió històrica en l’àmbit digital. I el que va començar sent un compte que publicava sobre història a les xarxes socials va esdevenir la revista digital de divulgació històrica Ab Origine.

Des de llavors ja han passat gairebé 5 anys. La composició de l’Equip editorial ha anat canviant però la seva inexorable tasca ens ha permès aglutinar més de 150 col·laboradors i col·laboradores. Tots plegats treballem en la infinita tasca de difondre la història, compromesos en fer-ho des del rigor, la qualitat i en català.

Ab Origine sorgeix d’una nova generació d’historiadors i historiadores i és per això que vol esdevenir el seu espai i eina de referència.  Volem ajudar a difondre el seu treball i promocionar-ne la carrera professional, esdevenint un mitjà a través del qual puguin expressar les seves inquietuds acadèmiques.

La nostra tasca, però, és molt més àmplia: volem aproximar la Història a la societat catalanoparlant amb el rigor i profunditat que creiem que es mereix, defugint dels tòpics i les lectures fàcils. Volem que la Història sigui compresa des de l’origen; i contribuirem amb el nostre granet de sorra perquè així sigui, garantint sempre la gratuïtat de les nostres publicacions.

Aquest rigor no implica que tractem la Història des de la monotonia, ans el contrari. Els números mensuals, compostos per quatre articles i una entrevista, són el pal de paller d’Ab Origine. La Revista es complementa amb les seccions,  que afronten altres àmbits i temàtiques de manera genuïna: Actualitats, Curiositats, Debats historiogràfics, Deformant la història, Efemèrides i Ressenyes són les altres publicacions que us convidem a descobrir i que de ben segur captaran el vostre interès.

A la vegada, entenem que la Història ens exigeix mantenir un compromís particular amb la realitat social. És per això que, en la mesura del possible, organitzem i participem actes que traspassen l’àmbit digital i ens posicionem quan ho considerem necessari.

Esperem que gaudiu llegint les nostres publicacions i ens ajudeu a difondre el nostre projecte. Només amb el vostre suport podrem continuar sent. Moltes gràcies pel vostre suport!

4.5 10 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x