Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
debat
efemerides
numeros
destripant
curiositats
vides_paralleles
histories_esport
reaccions_medievals
ressenya
origens
popup_theme
elementor_library
Filter by Categories
Actualitat
Anècdota
Article
Cròniques
Curiositats
Debats Historiogràfics
Deformant la història
Editorial
Entrevista
Número 0
Número 1
Número 10
Número 11
Número 12
Número 13
Número 14
Número 15
Número 16
Número 17
Número 18
Número 19
Número 2
Número 20
Número 21
Número 22
Número 23
Número 24: Especial relacions Catalunya-Espanya
Número 25
Número 26
Número 27
Número 28: Especial Desobediència Civil
Número 29
Número 3
Número 30
Número 31: 50 anys del maig del 68
Número 32
Número 33
Número 34
Número 35
Número 36
Número 36. Especial Primera Guerra Mundial
Número 37
Número 38
Número 39
Número 4
Número 40. Especial Guerra Civil
Número 41
Número 42
Número 43
Número 44
Número 45
Número 46
Número 47
Número 48
Número 49
Número 5
Número 50
Número 51
Número 52
Número 53
Número 6
Número 7
Número 8
Número 9
Ressenyes
Revistes
Sin categoría
Últimes novetats

El 2015 un grup d’estudiants acabats de graduar varen entomar el repte d’iniciar un projecte de difusió històrica en l’àmbit digital. I el que va començar sent un compte que publicava sobre història a les xarxes socials va esdevenir la revista digital de divulgació històrica Ab Origine.

Des de llavors ja han passat gairebé 5 anys. La composició de l’Equip editorial ha anat canviant però la seva inexorable tasca ens ha permès aglutinar més de 150 col·laboradors i col·laboradores. Tots plegats treballem en la infinita tasca de difondre la història, compromesos en fer-ho des del rigor, la qualitat i en català.

Ab Origine sorgeix d’una nova generació d’historiadors i historiadores i és per això que vol esdevenir el seu espai i eina de referència.  Volem ajudar a difondre el seu treball i promocionar-ne la carrera professional, esdevenint un mitjà a través del qual puguin expressar les seves inquietuds acadèmiques.

La nostra tasca, però, és molt més àmplia: volem aproximar la Història a la societat catalanoparlant amb el rigor i profunditat que creiem que es mereix, defugint dels tòpics i les lectures fàcils. Volem que la Història sigui compresa des de l’origen; i contribuirem amb el nostre granet de sorra perquè així sigui, garantint sempre la gratuïtat de les nostres publicacions.

Aquest rigor no implica que tractem la Història des de la monotonia, ans el contrari. Els números mensuals, compostos per quatre articles i una entrevista, són el pal de paller d’Ab Origine. La Revista es complementa amb les seccions,  que afronten altres àmbits i temàtiques de manera genuïna: Actualitats, Curiositats, Debats historiogràfics, Deformant la història, Efemèrides i Ressenyes són les altres publicacions que us convidem a descobrir i que de ben segur captaran el vostre interès.

A la vegada, entenem que la Història ens exigeix mantenir un compromís particular amb la realitat social. És per això que, en la mesura del possible, organitzem i participem actes que traspassen l’àmbit digital i ens posicionem quan ho considerem necessari.

Esperem que gaudiu llegint les nostres publicacions i ens ajudeu a difondre el nostre projecte. Només amb el vostre suport podrem continuar sent. Moltes gràcies pel vostre suport!

0 0 vote
Article Rating