Crònica de la presentació d'Ab Origine a la Facultat de Geografia i Història (UB) - Ab Origine Magazine

Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
numeros
debat
efemerides
ressenya

El passat dijous 24 de novembre a dos quarts d’una del migdia va tenir lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona la presentació del nostre projecte. L’acte va ser dinamitzat per tres ponents, per una banda Andreu Mayayo, catedràtic d’història de la UB i vice-degà de la facultat, i per l’altra banda, en nom de l’equip Ab Origine, varen intervenir en Marc Geli i en Jordi Vives.

L’acte, convocat a la Sala Gran de la facultat, comptà amb la presència d’una cinquantena de persones, majoritàriament estudiants i graduats en Història de la universitat. Després de la introducció de l’acte realitzada per Andreu Mayayo, es passà a explicar la visió que l’equip de la revista tenim sobre la història com a disciplina i a exposar els principals objectius d’Ab Origine a mitjà i llarg termini.

tuitaborigine_2
Twit d’@ArqueoMontsec on apareixen, d’esquerra a dreta, Marc Geli, Andreu Mayayo i Jordi Vives. Font: Twitter

En primer lloc Andreu Mayayo exposà el seu parer sobre el projecte d’Ab Origine acompanyant-lo d’una reflexió al voltant dels diferents projectes de divulgació històrica que han anat sorgint al llarg de les últimes dècades des de la historiografia catalana i des de la Universitat de Barcelona.

En segon lloc Jordi Vives va fer referència al concepte d’història, a la importància d’aquesta per poder entendre la realitat i, sobretot, a la rellevància que té la divulgació, l’àmbit en el qual s’enfoca el projecte d’Ab Origine, a l’hora de fer incidir el discurs històric en el debat públic i en el conjunt de la societat.

La darrera intervenció, realitzada per Marc Geli, va consistir en un repàs de les principals línies de treball o objectius de la revista, fent especial èmfasi en el caràcter cooperatiu d’Ab Origine. En aquesta línia Geli va procurar remarcar la importància dels col·laboradors en la revista, com a part imprescindible del projecte. A més a més es va animar els assistents a participar del projecte i es va incidir en la idea d’Ab Origine d’esdevenir una plataforma per a joves, i no tant joves, historiadors on aquests puguin difondre els seus treballs i coneixements a un públic tant ampli com sigui possible.

L’acte es va concloure amb un torn obert de preguntes on alguns assistents van transmetre als ponents les seves propostes i dubtes respecte la revista.

Per acabar des de l’equip Ab Origine volem mostrar el nostre agraïment a tots els assistents, a Andreu Mayayo per la seva presència i el seu suport a la presentació i també a tot el professorat i alumnat de la Facultat de Geografia i Història de la UB que ens ha ajudat a difondre la presentació i el projecte en general.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x