Un 25 d’octubre de 1927 el transatlàntic ‘Principessa Mafalda’ –que devia el seu nom a la princesa Mafalda de Savoia– va naufragar a les costes de Brasil. Era un vaixell de dimensions impressionants, apodat ‘el Titànic de l’Atlàntic Sud’. Realitzava un viatge des de Gènova fins a Buenos Aires, i ja va presentar alguns problemes mecànics que van obligar a endarrerir la sortida del moll durant diverses hores.

Enfonsament del Principessa Mafalda. Imatge extreta de delamarlosbarcos.wordpress.com

Enfonsament del Principessa Mafalda. Imatge extreta de delamarlosbarcos.wordpress.com

Ja a alta mar, un dels motors va donar problemes: s’apagava amb freqüència. El Principessa Mafalda va fer escala a Barcelona, on també va haver-hi moments de reparacions. Un cop deixat enrere el Mar Mediterrani semblava que les coses milloraven i que els motors funcionaven a ple rendiment, fins que va sorgir un nou problema, que acabaria sent funest per a centenars de persones. Una de les hèlices que propulsava el vaixell es va trencar pel seu eix, fent que aquesta impactés a la popa i provoqués un gran forat pel qual va començar a filtrar-se aigua. El capità Simón Guli va ordenar començar a desallotjar el vaixell com a mesura preventiva, ja que esperava poder reparar la fuita amb plaques de ferro i ciment. Però no va ser possible degut a l’alta pressió a la que entrava l’aigua, i aleshores es va produir el caos a bord. Existeixen diverses teories, però sembla que alguns mariners van desobeir ordres del capità en l’evacuació i les mesures preventives perquè no entrés més aigua. El cas és que entre això i la velocitat de l’enfonsament del vaixell, l’operació d’emergència no es va poder completar de la manera més desitjable, molta gent va caure a l’aigua i els bots salvavides no estaven en les millors condicions.

Conscripto Anacleto Bernardi. Imatge extreta de heraldicaargentina.com

Conscripto Anacleto Bernardi. Imatge extreta de heraldicaargentina.com

Les xifres segons les fonts varien, però es calcula que entre 400 i 600 persones van perdre la vida en aquest naufragi. Les primeres informacions donaven un nombre terrible de víctimes, parlant de què havien estat salvades 400 persones d’un total de 1600. El fet és que no viatjaven tantes persones al vaixell, sinó que aquesta era la seva capacitat total. Una de les víctimes més reconegudes va ser Anacleto Bernardi, més conegut com a conscripto (soldat) Bernardi, que viatjava al vaixell per tornar a Argentina després de patir una pneumònia. Tot i el seu estat, Bernardi va ajudar activament en l’evacuació del vaixell, i va sacrificar el seu propi salvavides a un ancià. Quan el vaixell va enfonsar-se, Bernardi i altres companys seus es van llençar a l’aigua per escapar nedant, però el jove militar va morir per l’atac d’un tauró. Per aquest motiu, el dia 25 d’octubre es celebra a Argentina el ‘Dia de Conscripto Naval’, en homenatge al conscripto Bernardi. A més, hi ha un municipi que porta el seu nom a la província d’Entre Ríos.

Annex: llista de víctimes del Principessa Mafalda en el seu últim viatge, extreta del blog dedicat al vaixell. No és un llistat 100% definitiu.

http://listadodepasajeros.blogspot.com.es/