Cercar a Aborigine

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
debat
efemerides
numeros
destripant
curiositats
vides_paralleles
histories_esport
reaccions_medievals
ressenya
origens
popup_theme
elementor_library
Filter by Categories
Actualitat
Anècdota
Article
Cròniques
Curiositats
Debats Historiogràfics
Deformant la història
Editorial
Entrevista
Número 0
Número 1
Número 10
Número 11
Número 12
Número 13
Número 14
Número 15
Número 16
Número 17
Número 18
Número 19
Número 2
Número 20
Número 21
Número 22
Número 23
Número 24: Especial relacions Catalunya-Espanya
Número 25
Número 26
Número 27
Número 28: Especial Desobediència Civil
Número 29
Número 3
Número 30
Número 31: 50 anys del maig del 68
Número 32
Número 33
Número 34
Número 35
Número 36
Número 36. Especial Primera Guerra Mundial
Número 37
Número 38
Número 39
Número 4
Número 40. Especial Guerra Civil
Número 41
Número 42
Número 43
Número 44
Número 45
Número 46
Número 47
Número 48
Número 49
Número 5
Número 50
Número 51
Número 52
Número 6
Número 7
Número 8
Número 9
Ressenyes
Revistes
Sin categoría
Últimes novetats

Quan algú parla de l’assassinat de Kennedy, el més habitual és pensar en John Fitzgerald Kennedy, el mític JFK, i la imatge d’aquest desplomant-se mentre passejava en cotxe. Doncs bé, un dels seus germans, Robert Francis Kennedy (conegut com a RFK) també va ser assassinat: va rebre un tret el 5 de juny de 1968, i va acabar morint el l’endemà.

Robert Kennedy va ser un personatge molt carismàtic. Degut a la seva família, sempre va estar a prop de les altes esferes polítiques, ja fos com a conseller del seu germà, com a Fiscal General, com a Senador per Nova York o com a candidat del partit Demòcrata. El seu assassí, que encara avui dia està a la presó, va ser Sirhan Sirhan, ciutadà d’ascendència palestina contrari a RFK pel seu suport a Israel. Com era d’esperar, van sorgir diverses teories conspiradores, basades sobretot en proves ‘massa evidents’, com ara un diari en el qual Sirhan explicitava que volia eliminar a Kennedy abans del 5 de juny, o en la poca seguretat de la qual  disposava: un agent de l’FBI retirat i dos guardaespatlles no oficials. A Sirhan se’l va condemnar a mort, i la pena va ser commutada per cadena perpètua. Se li ha negat la llibertat condicional més de 30 vegades.

RFK va ser detestat pel president Lyndon Johnson (que, per cert, només va decretar un dia de dol nacional després de l’assassinat). Robert va viure de primera mà la Guerra Freda, amb alguns dels episodis més polèmics per als Estats Units, com la invasió de la Bahía de Cochinos, la crisi dels míssils de Cuba o la guerra del Vietnam. Kennedy va ser assassinat moments després de guanyar les eleccions com a candidat del Partit Demòcrata. Precisament va rebre el tret dins d’un dels passadissos de l’hotel Ambassador (California) durant la cel·lebració de la seva victòria.

Vídeo amb declaracions de Sirhan Sirhan

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>