Número 6

1024px-Betsy_Ross_1777_cph.3g09905
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

El desenvolupament dels Estats Units (I): decisions, divisions i eleccions

Els Estats Units són un país apassionant des del punt de vista històric. Ja us vam explicar, en una sèrie de 3 articles, com va néixer aquesta nova nació. Ara us parlem, en una nova trilogia, sobre quin va ser el seu camí fins a desembocar en una cruenta guerra civil.
Castillo San Marcos
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

La fundació de Sant Agustí i la Florida espanyola

Després d'unes quantes expediciones infructuoses des de principis del segle XVI, i a causa de la necessitat d'assegurar la zona i de la rivalitat amb França, la corona espanyola pogué assentar-se en les terres de Florida gràcies a l'acció de Pedro Menéndez Avilés. Malgrat això, la història posterior d'aquest assentament no va ser gens tranquil·la
Kagemusha-1980-03
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Cristianisme i armes de foc al Japó del segle XVI

La història de llocs aparentment tan remots com l’Àsia Oriental ens pot semblar quelcom molt aliè i estrany, sense cap relació amb la nostra fins a èpoques molt recents, però la veritat és que al llarg dels segles això que anomenem “Llunyà Orient”, per molt llunyà que certament estigués, no era pas un lloc tan aïllat, i la seva història i la nostra van tenir més interaccions de les que podríem pensar. Fins i tot el país més oriental de la zona, Japó, que durant diversos períodes es va tancar voluntàriament tant a la regió com a la resta del món, aprofitant la seva condició insular, es va veure afectat –molt o poc, això ja és matèria de debat– per l’esdevenir de la història europea ja al segle XVI. I d’una petita però important part d’aquest contacte és del que parlarem en aquest breu article.